Despre Florin Ganea - chitara, claviaturi, voce

Florin Ganea

Nascut la 6 ianuarie 1975 in Zarnesti, casatorit, locuieste in Cluj-Napoca din anul 2005. A ajuns sa invete sa cante la chitara impreuna cu fratele mai mare (Dorian - component al formatiei Kompus din Zarnesti) datorita mamei lor care, dupa nenumarate interogari de genul "Vreti sa va cumpar o chitara?" si care au avut acelasi raspuns de fiecare data "Nu! Noi vrem sa jucam fotbal!", a cumparat chitara fara "acceptul" lor... Asa ca a inceput ca o curiozitate. Mai intai o coarda, apoi inca una si incet, incet "microbul" numit "Muzica" s-a instalat fara a mai avea sanse sa fie inlaturat.

Prima formatie cu care a cantat s-a numit "Kompus 5 junior" (varianta mai tanara a formatiei Kompus), formatie care a castigat locul II la festivalul "Cantarea Romaniei" in 1989, faza pe tara(adica pe vremea "odiosului"...). Dupa aceasta prima experienta au urmat cativa ani in care a cantat in mai multe trupe rock (Excentric, F.*.C.K, Compendium, trupe cu care "nu s-a facut de ras" la festivaluri din tara si cu care a castigat si cateva premii, iar mai recent, dupa anul 2000, a mai cantat si in U.D.D.U. si D-Tale).

Aceasta perioada a fost una foarte importanta din punct de vedere al formarii muzicale, perioada careia ii va duce lipsa toata viata ( daca nu cumva va reveni vreodata...). Datorita nevoii de a castiga si bani din muzica (nu doar satisfactie ) a inceput sa cante si la petreceri, baluri si nunti si, chiar daca unora nu le-ar veni sa creada, a inceput sa-i placa si aceasta activitate! De mentionat ca actuala formatie (Acord Zarnesti) este formatia in care a "rezistat" cel mai mult pana acum si care i se potriveste foarte bine (daca ne referim la acest gen de a canta- muzica de petrecere).

Ca preferinta muzicala ramane totusi muzica rock ( Dream Theater, Joe Satriani, Steve Vai, Anihillator si multe altele...). Asculta orice gen muzical si este de parere ca oricine are de invatat de la oricine, ajungand sa conteze chiar si parerile celor care nu sunt in domeniul muzical, aceste pareri fiind la fel de obiective ca si ale celor care sunt in acest domeniu si probabil acest lucru e valabil in toate domeniile... Pentru cei care sunt interesati si de genul rock pot asculta cateva compozitii de-ale lui aici.